Shopify? Woocommerce? Opencart?

Rămân la convingerea că sunt totuși prea multe magazine online. Dar, de dragul subiectului, care este cea mai bună platformă pentru un magazin online în 2021?

Le luăm pe rând:

Shopify – pare soluția perfectă pentru magazine online cu mii de produse. Și dacă tot vinzi mii sau zeci de mii de produse, e clar că ai și bani de investit pentru că shopify nu e ieftin. Dar dacă vinzi câteva produse sau hai, zeci de produse, shopify e ultima soluție pe care s-o ai în vedere.

Woocommerce – cea mai la îndemână platformă de comerț electronic, imbatabilă din multe puncte de vedere. De ținut minte că ai nevoie de găzduire bună și maxim 200 – 300 de produse, altfel va merge greu. Încă un mic detaliu: ca woocommerce să funcționeze și să arate bine, trebuie realizat și configurat de cineva cu foarte multă experiență.

Prestashop – a fost la un moment dat cea mai folosită platformă, doar că nu a ținut pasul cu vremurile. Să ai un magazin online în prestashop în 2021 mi se pare înfiorător..

Magento – mi s-a parut mereu un fel de fratele mai mare al lui Opencart. Nu am multe de spus pentru ca nu prea mai e folosită în ultimii ani, cel puțin la noi. Dar.. dacă ai de ales între Shopify și Woocommerce, de ce ai alege Magento?

Opencart – mi-a plăcut să lucrez în opencart, deși n-am mai recomandat nimănui s-o folosească. M-au enervat mereu aspecte gen traduceri, module prea scumpe (la fel și la magento) pentru ce oferă, incompatibilități între versiuni și teme premium cu multe erori de cod.

Cred ca astea 5 sunt cele mai cunoscute. Mai sunt și altele precum bigcommerce, cs-cart etc, dar nu le cunosc, așa că nu mă pronunț.

Mă rog, cine vrea magazin online are de unde să aleagă.

Nu știu care e cea mai bună platformă, fiecare are de oferit ceva în plus, sau în minus. Unele te încântă că sunt free dar vei plăti o groază de bani ulterior, altele sunt scumpe de la început și poate nu rentează investiția. Oricum ai lua-o, trebuie să ai în vedere că toate costă mai mult decât te aștepți inițial. Vei descoperi singur că ai un site chel, care nu atrage pe nimeni, nu intrăm acum în detalii.

În concluzie: woocommerce pare soluția perfectă pentru un magazin online la început de drum. Abia când ajungi la sute de produse, ai deja clientela formată, faci profit și vrei să treci la nivelul următor, vei trece la o altă platformă.

Dar hai să te vezi mai întâi acolo.