De ce se plimbă clienții de la o companie de marketing la alta

Spuneam în acest articol că sunt clienți care se tot plimbă de la o firmă de web design la alta, de la un expert seo la altul, de la o companie de marketing la alta. De ce fac asta?

Cel mai probabil sunt clienți care au așteptări prea mari sau au pur și simplu ghinion și nimeresc la firme cu oameni slab pregătiți în domeniu.

Ar mai fi totuși o explicație.

Presupunem că ești un profesionist / expert SEO sau o firmă de marketing cu vechime și feedback ok. Sună cineva și începe să se vaite de experiența prin care a trecut cu cei care au lucrat la proiectul lui: că n-au făcut bine, că sunt puturoși, că au promis și n-au făcut nimic, etc.

Vei ști din start că sunt 2 variante: fie acel client chiar a avut ghinion, fie este un client dificil care va pleca oricum și de la tine pentru că are așteptări prea mari. Și când pleacă, pleacă cu scandal, amenințări și alte dureri de cap.

Așa că vei face ceea ce trebuie: adică nimic special. Doar nu o să te apuci tu acum, să-i refaci complet site-ul, să i-l reoptimizezi ca la carte, să muncești cu săptămânile, ca la sfarșit să îți spună că nu e multumit și va pleca la altcineva.

Pentru că așa se va întâmpla.

Nu ești tu de vină că omul a plătit mii de euro altora care nu și-au făcut treaba. Am cunoscut de curând un astfel de „client”, care avea un magazin online realizat prost, plin de erori. I-am spus că dacă vrea performanță ar trebui să refacă totul de la zero. S-a enervat pentru ca el a platit deja site-ul și nu are de gând să mai investească în el. Am greșit că am fost sincer?

Bine, nu putem generaliza, nu toți clienții sunt la fel. Din experiență, clienții cu bugete mari sunt cei veșnic nemultumiți. Un client cu buget mic sau foarte limitat nu intră în calcul.

💡 nu există nicio echipă de experți plictisiti care abia așteaptă ceva de lucru

E bine să știi asta. Dacă esti client cu buget mare – să știi că în spatele acelei reclame sau acelui website nu există o echipă de experți plictisiți care abia așteaptă ceva de lucru, noroc că ai apărut tu. În vremuri în care totul se mută online, toată lumea are de lucru. Nu avea așteptări pentru că vei primi dezamăgiri.

Cu siguranță sunt experți dar nu se plictisesc. Îți vor spune tot ce vrei să auzi, îți vor lua banii și cam atât. Nu că nu ar vrea să muncească, dar nu prea au timp și de tine. Însă banii tăi sunt bineveniți în firmă, macar acolo, câteva luni. Până te enervezi și cauți pe alții.

Și iar o iei de la capăt..