Detalii pe care firmele de SEO nu vi le vor spune niciodată

E suficient să cauți o singură dată „servicii seo” pe internet, sau să dai click pe o reclamă ce rulează pe facebook și vei fi „bombardat” cu astfel de reclame. Și toate îți oferă prima pagină sau chiar prima poziție în rezultatele de căutare.

Iată 5 detalii foarte importante pe care firmele SEO nu ți le vor spune niciodată, din motive ușor de înțeles:

  1. Toate nișele sunt aglomerate, unele foarte aglomerate. Asta înseamnă că sunt zeci, poate chiar sute de site-uri care se bat între ele să apară în prima pagină, unele chiar foarte bine optimizate. Doar nu ești singurul care a plătit pentru servicii seo.
  2. Este aproape imposibil să obții rezultate în prima pagină mai devreme de 3 luni. Și asta doar dacă ai un site foarte bine pus la punct, rapid, unicat dvdp al textelor, gândit SEO, fără greșeli și erori. Doar că un astfel de site nu se face cu câteva sute de Euro.
  3. Suntem în România, nu America. Sunt șanse ca roboții Google să modifice foarte rar rezultatele organice care apar pe unele nise considerate mai puțin importante. Cu alte cuvinte, chiar dacă site-ul tău este foarte bun, rezultatele pot să întârzie fără ca cineva să aibe vreo vină.
  4. Nu interveni în proiect atâta timp cât există un contract cu o clauză. Chiar dacă nu-ți place design-ul, elementele grafice sau culorile, lasă-i pe cei care se ocupă de proiect să-și ducă munca la sfârșit. În momentul în care intervii în proiect, chiar și cu modificări minore, ei pot interpreta eventualele eșecuri SEO ca fiind din vina ta. Unii abia așteaptă acest moment!
  5. Odată ajuns în prima pagină nu înseamnă că telefonul tău va suna. Chiar dacă te afli în prima poziție google, nu uita că înaintea ta sunt 4 sponsorizați cu titluri și descrieri de 3 ori mai lungi și personalizate care atrag aproape 90% dintre vizitatori.